Berita dan Info Bisnes ICT

Sebuah projek
Sebuah projek
Sebuah projek

Cyberjaya Startup Summit 2019

1.43K 0

Memandangkan Cyberjaya Startup Summit 2018 (CSS) berjaya dan mendapat sambutan hangat, PixaLabs dan The Launchpad akan menganjurkan edisi kedua sidang kemuncak 2 hari ini, pada 27hb-28hb Julai 2019 di TheLaunchpad, Cyberjaya.

CSS 2019 akan mengikut format perbincangan yang sama, interaksi melalui bengkel, panel interaktif dan sesi pitching di mana syarikat permulaan boleh mendapatkan maklumat terkini, merekrut bakat, mendapatkan pembiayaan, membina rangkaian dengan rakan-rakan usahawan & pakar industri dan banyak lagi.

Kredit imej: Vulcanpost.com

Sidang kemuncak sulung yang diadakan tahun lepas menyaksikan lebih daripada 300 pelabur, pengasas, usahawan, peminat teknologi, pemecut, inkubator, ruang kerja bersama, wakil korporat, agensi kerajaan, pendidik, dan lain-lain dalam ekosistem dan juga dari India dan Taiwan.

Ini termasuk Khailee Ng, rakan pengurusan 500 Startups dan Ashran Dato Ghazi, Ketua Pegawai Eksekutif MaGIC, kedua-duanya menyampaikan ucaptama yang bermaklumat sejajar dengan tema acara tersebut. Tahun ini, penganjur menyasarkan untuk mengumpulkan lebih daripada 500 peserta, terutamanya yang terlibat dalam ekosistem permulaan Malaysia.

CSS 2019 akan memberi tumpuan kepada topik-topik yang dikawal dengan teliti yang berwawasan dan sangat relevan dengan permulaan
ekosistem di Malaysia; Bandar Pintar, Fintech, Analisis Data Besar & Kecerdasan Buatan, E-dagang, Pemasaran Digital, Nanoteknologi, Ekosistem Pembiayaan dan Inovasi Korporat.

Kredit imej: The Launchpad

Satu barisan jemputan & panelis berwawasan yang merupakan penggerak dan penggera ekosistem syarikat permulaan Malaysia akan mengambil bahagian dalam acara ini. Ia peluang yang baik untuk perniagaan berinteraksi dengan ahli panel yang berpengetahuan dan berpengalaman luas dalam membina ekosistem serta pertumbuhan permulaan yang berjaya di Malaysia.

Barisan penuh akan diumumkan tidak lama lagi di laman web rasmi. Peserta juga boleh bertemu, berangkaian dan bertukar-tukar idea dengan rakan-rakan usahawan, penceramah dan lain-lain yang terlibat secara aktif dalam komuniti tersebut.

Para hadirin masih berpeluang untuk mendapatkan tiket harga pengenalan untuk sidang kemuncak ini dengan mendaftar sekarang di:

www.cyberjayastartupsummit.com.

Maklumat lanjut mengenai Cyberjaya Startup Summit 2018 boleh didapati di:
https://www.cyberjayastartupsummit.com
https://css2019.peatix.com

atau hantarkan email kepada: [email protected]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.