Berita dan Info Bisnes ICT

Sebuah projek
Sebuah projek
Sebuah projek

7 Sumber Terbaik untuk Belajar Bahasa Pengaturcaraan Dan Pembangunan

3.71K 0

Jika anda ingin memulakan kerjaya dalam bidang kejuruteraan komputer, pembangunan laman web atau apa-apa sahaja bidang yang memerlukan anda untuk mengetahui bahasa pengaturcaraan, maka anda bertuah kerana tidak perlu lagi berbelanja besar untuk masuk ke institusi pendidikan tinggi.

Internet kini tidak seperti 5, 10 tahun yang lepas. Ia penuh dengan kursus-kursu yang membolehkan anda mempelajari bahasa pengaturcaraan dengan keselesaan di rumah.

Dibawah adalah xxxx sumber terbaik percuma atau berbayar yang anda boleh layari untuk menambahkan ilmu baru bahasa pengaturcaraan.

Codecademy

Codecademy mungkin salah satu laman web pengajaran bahasa pengaturcaraan paling popular atas talian. Melalui Codecademy, anda boleh mempelajari tujuh bahasa yang berbeza: HTML, CSS, Javascript, jQuery, Python, Ruby, dan PHP.

Setelah anda mempelajari bahasa-bahasa asas, anda boleh mula membina laman web, membuat aplikasi Rails, menggunakan API untuk membuat aplikasi, dans ebagainya.

Jejak kemajuan anda dengan memperoleh mata, dapatkan lebih mata, dan atasi jumlah mata tertinggi dalam masa sehari.

Khan Academy

Khan Academy bermula dengan seorang individu yang sedang mengajar sepupunya. Kini, Khan Academy mengajar di seluruh dunia. Tidak seperti sumber-sumber atas talian lain untuk mengajar pengaturcaraan, Khan Academy tidak terhad kepada hanya kursus pengkomputeran, anda juga boleh belajar tentang pelbagai kursus dari matematik hingga seni & kemanusiaan.

Di bawah kursus pengkomputeran Khan Academy, anda boleh belajar JavaScript, HTML, dan CSS. Anda juga boleh mempelajari asas sains komputer. Jika anda hanya mempunyai masa yang singkat, terdapat juga pilihan “Hour of Code “.

Coursera/edX

Jika anda suka gaya kursus universiti tetapi tidak mahu membayar harga universiti, laman web seperti Coursera dan edX telah mengumpulkan pelbagai kursus sains komputer yang berbeza dari pelbagai sumber di seluruh dunia. Kursus sentiasa berubah. Oleh hal demikian, jika bahasa pengaturcaraan yang anda ingin belajar tidak diajar, ia mungkin akan ditawarkan pada masa akan datang.

Code Avengers

Sekiranya anda ingin mengetahui cara membina laman web, aplikasi, atau permainan video, Code Avengers adalah tapak untuk anda. Code Avengers mempunyai lebih dari 100 jam kursus, mengajar anda cara membina laman web dalam HTML & CSS dan permainan atau aplikasi dalam JavaScript.

Sebelum anda mendaftar, anda boleh mencuba pelajaran peringkat rendah. Untuk membantu anda mengingati apa yang anda pelajari, anda boleh mengambil nota di sepanjang pembelajaran yang akan disimpan ke akaun anda.

Code School

Sekiranya anda tidak pasti di mana untuk bermula, Code School menawarkan laluan berbeza yang boleh anda ikuti untuk membina kemahiran tertentu. Jika anda sudah bersedia untuk menyelam masuk, anda juga boleh memilih kursus dari perpustakaan penuh.

Kebanyakan kursus peringkat asas adalah percuma, tetapi untuk mengambil semua kursus yang ditawarkan oleh Code School, anda mesti mendaftar dan langgan.

Treehouse

Treehouse menawarkan lebih daripada 100 kursus dalam 11 bidang topik: HTML, CSS, JavaScript, Design, Ruby, PHP, WorPress, iOS, Android, Tools Dev, dan Perniagaan. Anda akan belajar dari guru melalui video, cabaran, dan kuiz yang interaktif.

Anda juga diberi pilihan untuk menyertai kelas langsung jika berminat untuk menyertai forum perbincangan dengan pelajar lain. Anda boleh mencuba Treehouse secara percuma selama 14 hari dan kemudian pilih dari dua pelan langganan bulanan.

Udacity

Ingin tahu apa syarikat seperti AT & T, Google, dan Autodesk mencari dalam pemaju mereka? Dapatkan Nanodegree dari Udacity. Udacity bekerjasam dengan AT & T, Google, Cloudera, Salesforce, dan Autodesk untuk membina program mengenai kemahiran yang diiktiraf oleh syarikat-syarikat dalam bidang mereka.

Udacity kini menawarkan lima Nanodegrees: Pembangun Web Front-End, Penganalisis Data, Pengenalan kepada Pengaturcaraan, Pengembang Web Stack Penuh, dan Pemaju iOS.

Anda berpeluang untuk mengambil penilaian sebelum mendaftar. Setiap kursus boleh mengambil masa 6-12 bulan untuk diselesaikan, bergantung kepada jadual anda. Walaupun bukan pilihan termurah di luar sana (kos kursus US$ 200 / bulan), anda bakal dilengkapi dengan sijil nanodegree yang sah.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.